BETROUWBAAR INVESTEREN

Wij zorgen er voor dat je zo veilig mogelijk kan investeren in collectieve zonne-energie projecten op ons platform ZonnepanelenDelen. Zodat we met elkaar een duurzame overeenkomst afsluiten en wij gezamenlijk kunnen bouwen aan de grootste virtuele zonne-energie centrale. Dit zijn enkele punten waaraan je ons kunt afmeten:

 1. Succesvolle projecten - 100% score!
 2. Het geld staat altijd op een stichting derdengeldrekening van Buckaroo
 3. Zonne-energie projecten moeten voldoen aan onze kwaliteitseisen
 4. Banken financieren mee
 5. Partners
 6. AFM-vergunning
 7. Toch een klacht? Klachtenprocedure via KIFID

1. SUCCESVOLLE PROJECTEN

Via ons platform zijn vele projecten live gegaan en deze zonne-energie projecten zijn nu elke dag duurzame zonnestroom aan het produceren. Duizenden investeerders gingen je voor, die nu meer dan 100 projecten en voor 16.000.000,- euro financiering hebben gezorgd. Op onze MijnStroom omgeving en in de mobiele ZonneDelen app kun je de productie live inzien. Deze projecten hebben al meer dan 100.000.000 kWh geproduceerd, en daarmee gezorgd voor een CO₂-besparing van 40 miljoen kilo.

2. U MAAKT GELD OVER NAAR DE STICHTING DERDENGELDEN REKENING VAN BUCKAROO

Doordat ZonnepanelenDelen gebruik maakt van de Stichting derdengeld rekening van Buckaroo is ZonnepanelenDelen nooit in bezit van de geldsommen. Zo garanderen we dat bij een eventueel faillissement van ZonnepanelenDelen of Buckaroo dat uw geïnvesteerde geldsommen buiten het faillissement vallen.
U ziet ook als tegenrekening bij het investeren in een zonne-energie project bij ons: BUCKAROO STICHTING DERDENGELDEN
Buckaroo voldoet aan de regels, die opgelegd en gecontroleerd worden door De Nederlandsche Bank. Buckaroo is door Emerce uitgeroepen tot de nr. 1 Payment Provider! Wilt u meer lezen over de derdengelden rekening van Buckaroo dan kunt u hier terecht: http://www.buckaroo.nl/consument/over-ons/buckaroo-stichting-derdengelden/

3. ONZE KWALITEITSEISEN

ZonnepanelenDelen heeft een checklist van meer dan 30 items die goedgekeurd moeten worden voordat een project live kan gaan op onze website. Enkele kwaliteitseisen die wij stellen zijn:

 1. De installateur dient zich bij de productkeuze en werkwijze te houden aan onze hoge kwaliteitseisen.
 2. Alle projecten sluiten verplicht een performance garantie af met de installateur. Zo wordt berekend of het zonne-energiesysteem naar behoren presteert, ongeacht de hoeveelheid zoninstraling.
 3. De installateur is verplicht een specifiek monitoringsysteem aan te sluiten zodat wij en alle deelnemers mee kunnen kijken met de prestaties van het systeem via de ‘MijnStroom’ omgeving.
 4. Voor ieder project wordt een opstalrecht of pandrecht gevestigd ter bescherming van de deelnemers. Dus mocht een projecteigenaar zijn verplichting niet na (kunnen) komen dan zijn de rechten van de deelnemers beschermd.
 5. Alle projecten zijn verplicht een verzekering af te sluiten.
 6. Wij hebben Stichting Zonnedelers in het leven geroepen die het aanspreekpunt vormt voor alle Zonnedelers zodat zij goed vertegenwoordigd worden en de projecteigenaren één aanspreekpunt hebben.
 7. Elk gepresenteerd zonne-energieproject heeft een op zichzelf staande positieve businesscase zonder herfinancieringsrisico, dat kun je ook rustig teruglezen in het gepresenteerde Informatie Memorandum.

4. BANKEN FINANCIEREN MEE

De duurzame banken van Nederland dragen bij aan de financiering van enkele van onze projecten. Banken zijn risico managers en financieren alleen projecten als deze grondig gestructureerd zijn. Het bewijs dat banken ook meefinancieren in onze projecten geeft een stempel van vertrouwen. Er zijn nu financieringen verzorgd in samenwerking met onder andere ASN Bank, Rabobank, HSH Bank, BNG Bank en duurzaamheidsfonds Amsterdam. Daarnaast hebben wij een eigen zonfonds opgericht, waarbij Rabobank 15 miljoen euro beschikbaar stelt.

5. PARTNERS

Wij hebben een uitgebreid netwerk van partners, naast de duurzame banken, waar we samen mee werken, dit zijn onder andere:

Urgenda, Stichting DOEN, iFund, RockStart en Buckaroo. We werken samen met Natuur&Milieu als contentpartner.
ZonnepanelenDelen is een onafhankelijk platform voor wat betreft energieleveranciers. Wij werken met alle partijen samen die duurzame energie projecten willen realiseren. Projecten kunnen er voor kiezen om met een energieleveranciers op te trekken, dat gebeurt nu al met Greenchoice, ENGIE, Essent, Samen OM, Hezelaer en NLE.

6. AFM-VERGUNNING

ZonnepanelenDelen heeft een AFM-vergunning en is opgenomen in de registers van de AFM. Hiermee is de werkwijze van ons financieringsplatform voor zonne-energie goedgekeurd door de AFM en de DNB. De professionaliteit van onze organisatie is bekrachtigd. Wij streven naar een helder beeld voor jou als investeerder, waarbij we naast het rendement ook alle risico’s helder met jou communiceren. Alle informatie over een project delen wij op de projectpagina in het Informatie Memorandum. Lees ook ons blog 'ZonnepanelenDelen klaar voor verdere groei met AFM-vergunning'.

7. KIFID-KLACHTENPROCEDURE

Toch nog een formele klacht over het handelen van ZonnepanelenDelen na contact te hebben gehad? Dat nemen wij serieus; de klacht zal goed geregistreerd en behandeld worden. Waarbij er binnen vijf werkdagen schriftelijke reactie komt over de vervolgstappen om tot een oplossing te komen. Daarbij is ZonnepanelenDelen aangesloten bij het financiële klachteninstituut KIFID (Met KIFID nummer 400.000466) om de klacht goed af te handelen. Een klacht is te sturen naar support@zonnepanelendelen.nl met in de titel 'klacht'.

VRAGEN ?

Heeft u vragen of opmerkingen dan horen wij dat graag? Mail dan naar support@zonnepanelendelen.nl.