HOE WERKT HET ?

Je kunt via ZonnepanelenDelen investeren in ZonneDelen van zonne-energieprojecten. Je krijgt hierbij jaarlijks rendement uitgekeerd op basis van de productie van het zonne-energieproject - hetzelfde principe als dat je zelf de zonnepanelen op jouw dak hebt. Daarnaast wordt de eigen investering weer volledig afgelost, net zoals bij een obligatie.

IN 4 STAPPEN GEREGELD

1. KIES EEN PROJECT
Selecteer een project dat het beste aansluit op jouw behoeftes
2. KIES EEN BEDRAG
Kies vervolgens het bedrag dat je wilt investeren in jouw zonneproject
3. JOUW GEGEVENS
Vul jouw gegevens in en ga akkoord met de voorwaarden als investeerder
4. BETALEN
Betaal via iDEAL bij onze betalingspartner Buckaroo en zorg voor meer zonnestroom!

DE 4 STAPPEN UITGELICHT

1. KIES HET PROJECT DAT BIJ JE PAST
Er zijn verschillende zonne-energieprojecten waarin je heel eenvoudig en rechtstreeks in kunt investeren. Hier zie je jouw opbrengst per jaar en na hoeveel jaar je de investering terug krijgt. Door te investeren zorgen we, met elkaar, voor de groei van duurzame energie in Nederland.
2. KIES INVESTERINGSBEDRAG
Op de projectpagina is in de projectdocumentatie meer informatie over het gekozen zonne-energieproject te vinden. In de rechter kolom kun je jouw investeringsbedrag selecteren.
3. VUL JOUW GEGEVENS IN EN GA AKKOORD
Wanneer je nog niet eerder in een project hebt deelgenomen, dan vragen we je om jouw gegevens. Deze gegevens zijn nodig om een deelnameovereenkomst van jouw investering op te maken. Bij bedragen boven 500 euro volgt er een korte investeerderstoets.
4. BETAAL VIA IDEAL
Bij een akkoord op de overeenkomst wordt gevraagd om de investering online via iDEAL te voldoen, dit loopt via de derdengeldenrekening van Buckaroo. Pas wanneer de aanbetaling succesvol is gedaan is jouw deelname definitief. Er volgt direct bevestiging via e-mail.

HET PROCES NA INVESTEREN

1. BEVESTIGINGSMAIL
Wanneer jouw inschrijving definitief is, ontvang je van ons per e-mail een bevestiging van jouw deelname. In deze e-mail vind je tevens een kopie van de eerder bevestigde overeenkomst.
2. GEFELICITEERD !
Wij versturen een e-mail met jouw deelnameovereenkomst. Als er genoeg investeringen zijn en dus de 100% is bereikt gaat het project door. Je kunt hierbij helpen door het project te delen via Whatsapp, Facebook, LinkedIn of Twitter met familie, vrienden of buurtgenoten.
3. VOOR WAT HOORT WAT
Als ZonnepanelenDelen zorgen wij ervoor dat jouw investering alleen ten goede komt aan het project, als dit ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt. Indien het benodigde bedrag niet wordt opgehaald, gaat het project niet door. In dat geval zal jouw geld worden teruggestort. Als het benodigde bedrag wel is opgehaald, en aan alle voorwaarden is voldaan, dan wordt het project gebouwd!
4. ALTIJD DE ZON IN ZICHT
Zodra het zonne-energiesysteem geïnstalleerd is en stroom produceert krijg je als ZonneDeler inzicht in de productie van jouw (deel van een) zonnepaneel via de persoonlijke portal MijnStroom van ZonnepanelenDelen en de (iOS) ZonneDelen app. Elk jaar, op het moment in het jaar dat de ZonneDelen zijn uitgegeven, krijg je de ZonneRente uitgekeerd op basis van de zonnestroom productie in dat jaar.