100% compleet
ZONNEDELEN

€433.600

geïnvesteerd

14.084 zonnepanelen in Oploo van Zonnepark Nieuweweg

Project voltooid
338 ZonneDelers

Zonnepark Nieuweweg

Ma 14 Aug 2023

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logo's zonnepark nieuweweg.jpg

ZONNEPARK NIEUWEWEG SUCCESVOL GEFINANCIERD

Bedankt aan alle ZonneDelers voor hun deelname. Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele button en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

OVER ZONNEPARK NIEUWEWEG

Zonnepark Nieuweweg is een initiatief van ontwikkelaar Solar Provider Group. Samen met de gemeente Land van Cuijk en zorgboerderij De Witte Hoeve wordt gewerkt aan een zonnepark dat bijdraagt aan de natuurlijke leefomgeving van de inwoners, de cliënten van de zorgboerderij en het doel van de gemeente om energieneutraal te worden.

Speciaal bij dit project:

  • Verwacht rendement van 6% per jaar (IRR)
  • Voor klanten van ENGIE is het verwachte rendement 6,6%
  • Looptijd van 15 jaar met lineaire aflossing
  • Project is succesvol vanaf €350.000, het maximale doelbedrag is €500.000
  • Gratis ZonneDeel t.w.v. €25 voor omwonenden met postcodes: 5841 CD, CJ, CK, CL, CM. Het extra ZonneDeel wordt tijdens de uitgifte toegewezen.
Impressies Nieuweweg.jpg

In het buitengebied van Sint Anthonis wordt het project van 9 hectare gerealiseerd. Hiervan wordt 8 hectare gebruikt voor het zonnepark, en 1 hectare voor maatschappelijke doeleinden.

Bij de planning van Zonnepark Nieuweweg is rekening gehouden met de aanwezige landschappelijke kenmerken. Het park wordt aan het gezichtsveld onttrokken door het planten van groen rond het kavel. Samen met de landschapsarchitect zorgt Solar Provider Group ervoor dat er lokale gewassen en bloemen onder de panelen zullen groeien. Deze trekken bijen aan en zo bevordert het zonnepark de biodiversiteit in de omgeving.

Het bijzondere van dit project is de samenwerking met Zorgboerderij De Witte Hoeve. Ongeveer 1 hectare van het kavel wordt ter beschikking gesteld aan de zorgboerderij. Samen met de zorgboerderij is het idee tot stand gekomen om deze grond te gebruiken voor educatieve en recreatieve doeleinden. Voor de recreatieve mogelijkheden zullen de cliënten van de boerderij bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van een pluk-bos.

Zie hierboven een impressie hoe dat vormgegeven gaat worden, en een impressie van het zonnepark.

PV-INSTALLATIE

Het zonnepark zal bestaan uit 14.084 zonnepanelen en zal een vermogen hebben van 9 MWp. Het zal hiermee jaarlijks genoeg zonne-energie opwekken voor het gemiddeld verbruik van 3.000 huishoudens.

overzicht projectpagina.png

HOE WERKT HET?

WAAROM_05 project.png
Iedereen kan meedoen in het zonnepark
Met jouw investering zorg je voor meer zonne-energie in Nederland
Live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDelen
Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je kunt meedoen vanaf €25, geen transactiekosten (nu of in de toekomst)
Jij ontvangt jaarlijks een duurzame rente van gemiddeld 6% per jaar
Elk jaar wordt 1/15e van het bedrag afgelost
engie logo vierkant-2.png
Energieleverancier ENGIE is partner van het project en verhoogt het rendement op jouw ZonneDelen als je klant bij hen bent. Bekijk de website van ENGIE voor het actuele aanbod.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in dit zonnepark. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de - op het zonnepark opgewekte - duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het investeringsbedrag te selecteren. Dat kan via de 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast. Bij bedragen vanaf €10.000 kun je ook voor bankoverschrijving kiezen.

Vervolgens wordt om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op, daarna volgt de betaling. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Na het investeren wordt via e-mail om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt de 100% niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


NIEUWE BUSINESSCASE

We maken een aanpassing in de businesscase voor de berekende stroomprijs die ZonneDelers verwachten te ontvangen per opgewekte kWh. We kijken naar de beste voorspelling die te maken is op basis van de stroomprijzen over de gehele looptijd van het project. Deze stroomprijs is de uitgangswaarde in het leidende document, het Informatie Memorandum. Bekijk onze blog voor meer informatie over de nieuwe stroomprijs.

INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert per nieuwe investeerders en afgeronde projecten een bedrag aan Bee in Balance, dat ‘huisvesting’ voor bijen voorziet. Bijen zijn met hun bestuiving een essentieel onderdeel van onze voedselvoorziening, maar de insecten hebben het steeds moeilijker in Nederland. Meer dan de helft van onze wilde bijensoorten dreigt binnenkort te verdwijnen. Bee in Balance wil die trend keren door bedrijfsterreinen te transformeren in plekken waar bijen het naar hun zin hebben.

Dat doen ze door de omgeving gifvrij te maken en er de juiste bloemen en planten te zetten. Ze bouwen er ook huisvesting op maat voor bijen, zoals structuren van blokken hout en boomstronken met holletjes erin waar de insecten hun eitjes kunnen leggen.

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je dus niet alleen bij aan de energietransitie in Nederland, maar ook aan betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.