100% compleet
ZONNEDELEN

€300.025

geïnvesteerd

767 zonnepanelen in Almere van Iederzon Almere

Project voltooid
414 ZonneDelers

Iederzon Almere

Do 09 Jul 2020

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logo iederzon Almere.png

100%! Iederzon Almere gaat gerealiseerd worden.

Vrijblijvend voorinschrijven voor een volgend zonne-energieproject? Klik op de gele balk en de voorinschrijving is in 60 seconden geregeld!

Huurders hebben vaak geen mogelijkheid om van zonne-energie te profiteren. Ze kunnen zelf geen zonnepanelen plaatsten, waardoor ze geen deel uit kunnen maken van de energietransitie, die financiële voordelen biedt. Met dit duurzame project helpt Iederzon huurders van woningcorporatie Ymere aan zonnepanelen. Zonder dat ze hier zelf in hoeven te investeren.

Iedereen kan hier nu aan bijdragen! Door particuliere investeerders deel te laten nemen, krijgt iedereen de mogelijkheid om te profiteren van de zonne-energie, dus ook huishoudens die zelf geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen. Het project wordt ondersteund door de zeer betrouwbare partners BNG Bank, Greenchoice en de Zoncorporatie. Zo zorgen we samen voor een groenere toekomst!

Iederzon Almere.jpg

Dhr. Thuijs is een van de huurders van Ymere die al profiteert van zonnepanelen van Iederzon. “Vanwege mijn technische achtergrond en interesse in duurzame technologie, was ik al erg geïnteresseerd in zonnepanelen. Ik was al een tijd bezig om met Ymere te kijken of er zonnepanelen op het dak van ons woongebouw geplaatst konden worden. Dit bleek nog best ingewikkeld te zijn.

Uiteindelijk kwam ik via Ymere in contact met Iederzon. Toen kwam alles in een stroomversnelling. Iederzon heeft alle bewoners in ons woongebouw informatie toegestuurd. Daarna heb ik samen met Iederzon een bijeenkomst georganiseerd bij ons in het gebouw.

Uiteindelijk hebben wij het benodigde aantal deelnemers behaald en konden de zonnepanelen dus geplaatst worden. In maart 2020 zijn de panelen geïnstalleerd en zijn de woningen aangesloten op zonnestroom.

Vanaf dag 1 hebben de panelen al stroom opgeleverd. We kunnen de opbrengst van de zonnepanelen ook inzien via een app. Ook van onze buren hoor ik dat ze goede ervaringen hebben met Iederzon. We zijn allemaal erg tevreden.”

COLLECTIEF

Naast het aansluiten van woningen installeert Iederzon ook een hoop zonnepanelen voor de collectieve voorzieningen van wooncomplexen. Denk hierbij aan de portiekverlichting en de liften. Dankzij de zonnepanelen wordt de energierekening lager waardoor de servicekosten voor de huurders naar beneden kunnen. Zoals in boven afgebeeld complex aan de Meeuwenstraat in Haarlem, dat uit een vorige financieringsronde op Zonnepenalendelen geïnstalleerd kon worden.

PV-INSTALLATIE

Er zullen 769 nieuwe zonnepanelen geplaatst worden, die samen in het eerste jaar 241.620 kWh opwekken en daarmee ruim 96.500 kg CO2-uitstoot besparen. De duurzame stroomproductie is gelijk aan het elektriciteitsverbruik van circa 80 huishoudens.

iederzonalmereoverview.png

HOE WERKT HET?

Waarom 1 - hoe werkt het
Iedereen kan meedoen in het zonnedak!
Je kunt al meedoen vanaf €25,-
1 ZonneDeel levert gemiddeld 15,6 kWh stroom per jaar
WAAROM_05 project.png
Jij ontvangt de opbrengst van deze duurzame energie
Het rendement kan oplopen tot wel 5,3% per jaar
Je inleg ontvang je na 15 jaar weer terug (bullet-aflossing)
WAAROM_03 project.png
15 jaar lang live inzicht in de prestaties van jouw ZonneDeel
Via slimme meter opbrengst vergelijken met eigen verbruik
Samen kunnen we Nederland verzonnen!
Greenchoice vierkant.png
Energieleverancier Greenchoice is partner van het project en geeft je als ZonneDeler de mogelijkheid om extra voordelig naar hen over te stappen. Als klant van Greenchoice is het rendement op je ZonneDeel bovendien hoger.

Overstappen naar Greenchoice? Ga dan direct naar:

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan mee investeren in Iederzon Almere, je hoeft geen huurder te zijn en niet in de buurt te wonen. Je kunt één of meer ZonneDelen t.w.v. 25 euro kopen. Met een ZonneDeel profiteer je direct van de door jou op de zonnedaken opgewekte duurzame energie. Net zoals bij een zonnepaneel op je eigen dak beweegt het rendement van je ZonneDeel mee met de stroomprijs en de hoeveelheid opgewekte zonne-energie.

Als het project start kun je meedoen door aan de rechterzijde (op mobiel/tablet: onderaan) van deze pagina te klikken op het bedrag dat je wilt investeren. Wil je een bedrag boven de 500,- euro investeren dan verschijnt een korte investeerderstoets.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling die via iDEAL gedaan moet worden, dus vergeet je pinpas en Identifier niet.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een stichting derdengeldenrekening van betalingspartner Buckaroo. Gaat het project niet door? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

Let op: De projectdocumentatie (informatiebrochure, informatie memorandum, AFM document) staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.