100% compleet
PRO

€270.750

geïnvesteerd

Zonnedak Greenfield Ridderslag

2.283 zonnepanelen van Zonnedak Greenfield Ridderslag in Beesd
Project voltooid
125 ZonneDelers

Zonnedak Greenfield Ridderslag

Do 06 Jul 2023

INSCHRIJVEN

Vul e-mailadres in om op de hoogte te blijven van nieuwe projecten.

Logos projecten greenfield ridderslag.jpg

ZONNEDAK GREENFIELD RIDDERSLAG

6 juli om 13:00 start een nieuw project onder het PRO label: Zonnedak Greenfield Ridderslag.

Speciaal bij dit project:

  • Senior obligatielening
  • Korte looptijd van 3 jaar
  • Vaste jaarlijkse rente van 4,5% over het openstaande investeringsbedrag
  • Jaarlijks wordt al een deel van de obligaties afgelost
  • Investeer vanaf €250 (10 obligaties t.w.v €25 per stuk)

DOEL VAN DE FINANCIERING

Via deze obligatielening wordt Zonnedak Greenfield Ridderslag van 890,37 kWp in Beesd gefinancierd. Dit zonnedak bestaat uit 2.283 zonnepanelen en levert op dit moment al zonne-energie. De opbrengst is naar verwachting 783.526 kWh per jaar. Dat staat gelijk aan het stroomverbruik van 270 huishoudens. Jaarlijks ontvang je als investeerder een vaste rente van 4,5%. Daarnaast wordt jaarlijks een deel van de obligatielening afgelost. In jaar 1 en 2 ontvang je per obligatie (à €25) een aflossing van €4,17. In het derde jaar wordt het resterende bedrag van €16,66 afgelost.

De inkomsten van de Uitgevende Instelling, Greenfield Ridderslag Beesd B.V., bestaan voor dit zonnedak uit de verkoop van de opgewekte stroom. Hiertoe is een Power Purchase Agreement (PPA) voor een periode van 3 jaar afgesloten met één van de big 4 accountantskantoren.

solarinstallatie-beesd-agrarisch-gebouw copy.jpeg

OVER SOLAR ROOFTOP FUND

Het zonnedak is ontwikkeld door Solar Rooftop Fund. Deze organisatie realiseert zonnedaken op bedrijfspanden. Zij zorgen dat het project wordt gefinancierd, aangelegd en volledig turn-key wordt opgeleverd. Solar Rooftop Fund focust zich voorzamelijk op bedrijfszaken, omdat dit volgens hen de meest logische en eenvoudige manier is om zonneenergie op te wekken. Eenmaal aangelegd vraagt het weinig onderhoud, het levert energie direct aan de gebruiker en/of aan het electriciteitsnet en meestal zijn er geen grote infrastructurele aanpassingen voor nodig.

HOE WERKT HET?

Icons projectpagina - euro - waarom.png
Je doet mee vanaf €250.
Je investering wordt in delen terugbetaald.
Na de looptijd van 3 jaar heb je het investeringsbedrag terug.
WAAROM_05 project.png
Investeerders ontvangen een vaste rente van 4,5% per jaar.
Jaarlijks wekt het zonnedak 783.526 kWh aan zonne-energie op.
Zorg met jouw investering voor meer zonnepanelen op daken in Nederland.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Iedereen kan investeren in dit project. Je investeert vanaf €250. Daarbij krijg jij jaarlijks een vaste rente van 4,5% en zorg je voor de benodigde versnelling van de transitie naar een duurzaam energiesysteem.

Geheel bovenaan kan het investeringsbedrag worden geselecteerd. Dat kan via de 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog het limiet dan alvast. Voor bedragen vanaf 10.000 kun je ook kiezen voor een bankoverboeking.

Er zal voor nieuwe investeerders een korte investeerderstoets volgen. We willen dat iedereen met kennis van zaken investeert. Je kunt ongeacht de uitslag deelnemen, maar raden je aan professioneel advies in te winnen mocht je niet bekend zijn met de termen.

Vervolgens word je om een aantal gegevens gevraagd. Aan de hand van deze gegevens stellen we een overeenkomst op. Daarna volgt de betaling, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Na het investeren wordt om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt het doelbedrag niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

De projectdocumentatie (Informatiebrochure, informatie memorandum en AFM document) staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.


INVESTEER IN ZONNE-ENERGIE EN DOE DE BIJEN EEN PLEZIER

ZonnepanelenDelen doneert per nieuwe investeerders en afgeronde projecten een bedrag aan Bee in Balance, dat ‘huisvesting’ voor bijen voorziet. Bijen zijn met hun bestuiving een essentieel onderdeel van onze voedselvoorziening, maar de insecten hebben het steeds moeilijker in Nederland. Meer dan de helft van onze wilde bijensoorten dreigt binnenkort te verdwijnen. Bee in Balance wil die trend keren door bedrijfsterreinen te transformeren in plekken waar bijen het naar hun zin hebben.

Dat doen ze door de omgeving gifvrij te maken en er de juiste bloemen en planten te zetten. Ze bouwen er ook huisvesting op maat voor bijen, zoals structuren van blokken hout en boomstronken met holletjes erin waar de insecten hun eitjes kunnen leggen.

Met jouw investering via ZonnepanelenDelen draag je dus niet alleen bij aan de energietransitie in Nederland, maar ook aan betere huisvesting voor bijen in Nederland. Lees hier meer over de samenwerking met Bee in Balance.