58% compleet
PRO

€351.500

Doelbedrag €600.000

Azolis Projects

Portfolio van 8,5MWp aan zonnedaken in (Zuid)Frankrijk
144 ZonneDelers
Nog 39 dagen

Azolis Projects

Ma 12 Feb 2024

UITBREIDING NAAR FRANKRIJK MET AZOLIS PROJECTS

ZonnepanelenDelen opent de Franse zonne-energiemarkt voor Nederlandse investeerders. Maandag 12 februari om 13:00 start de eerste tranche van Azolis Projects.

DETAILS VAN DE AANBIEDING

  • Portfolio van 25 kleinschalige zonnedaken in (Zuid)Frankrijk
  • Korte looptijd van 5 jaar
  • Jaarlijks een vaste rente van 6%
  • Bullet aflossing (gehele investeringsbedrag wordt aan het einde van de looptijd afgelost)
  • De eerste 20 investeerders met een investeringsbedrag vanaf €5.000 ontvangen een obligatie t.w.v. €25 extra toegewezen bij de uitgifte

TOELICHTING OBLIGATIELENING

Yacine Assadollahi en Guillaume Jeangros beantwoorden in deze video enkele ingestuurde vragen. Ze vertellen meer over de projecten die gerealiseerd zijn en worden met de obligatielening, leggen uit dat de projecten de opgewekte energie verkopen aan het net, en leggen uit hoe de obligatielening wordt afgelost na de looptijd van 5 jaar. Druk in de video op het icoontje met CC om engelse ondertiteling toe te voegen.

BROCHURE FRANSE ENERGIEMARKT

Voor meer toelichting hebben we een algemene informatie brochure opgesteld over de Franse zonne-energiemarkt. Die kun je hier alvast bekijken. In de brochure gaan we onder andere in op de groeiplannen voor zonne-energie, inrichting van de Franse energiemarkt, stimulering van zonne-energie via gunstige teruglevertarieven en hoe je kunt investeren via ZonnepanelenDelen.

OVER AZOLIS

AZOLIS is in 2015 opgericht en is actief op het gebied van de ontwikkeling, financiering, technische engineering, bouw en onderhoud van zonne-energiesystemen. Ze zijn gespecialiseerd in zonnedaken en off-grid zonne-energiesystemen. Bekijk hier de website van AZOLIS. Voor deze obligatielening wordt geld opgehaald voor een portfolio aan zonnedaken in Frankrijk.

DOEL VAN DE FINANCIERING

Het plan voor de komende jaren is om een portfolio van 8,5MWp aan zonnedaken in (Zuid)Frankrijk verder te ontwikkelen. Het gaat om 25 projecten in totaal. Je kunt hier een overzicht van de locaties in Google Maps bekijken.

De projecten zijn in verschillende fases. Twee projecten zijn momenteel al operationeel en elf projecten worden op dit moment gebouwd. Voor de overige twaalf projecten zijn de vergunningen verkregen en worden verdere voorbereidingen getroffen. Deze obligatielening stelt AZOLIS in staat om een aantal hoge kosten die noodzakelijk zijn bij de verdere voorbereiding en ontwikkeling van hun projecten te financieren. Door te investeren in Azolis Projects zorg je dat deze projecten daadwerkelijk gerealiseerd kunnen worden. Daarnaast ontvang je een aantrekkelijk rendement dat jaarlijks wordt uitgekeerd.

Azolis (3).png

HOE WERKT HET

Icons projectpagina - euro - waarom.png
Onbeperkt investeren in zonne-energie
Jaarlijkse vaste rente uitkering van 6% - Je betaalt als investeerder geen administratiekosten en andere bijkomende kosten
Na de looptijd van 5 jaar ontvang je het investeringsbedrag terug (bullet-aflossing)
WAAROM_02 project.png
Azolis Projects gebruikt de inleg voor de ontwikkeling van een portfolio van 25 zonnedaken in Frankrijk
De projecten leveren zonne-energie aan het net tegen een vaste vergoeding
Door de hogere zonnestraling wekt eenzelfde zonnepaneel in Frankrijk meer kWh op dan in Nederland

ACCOUNT GEREEDMAKEN VOOR INVESTERING

Nog geen account bij ZonnepanelenDelen? Registreer en maak je profiel compleet om te kunnen investeren. We hebben je persoonsgegevens nodig voor het inschrijfformulier voor een investering, daarnaast dienen wij te valideren dat je goed geïnformeerd investeert.

In je account kun je jouw investeerdersprofiel selecteren (ervaren, of niet-ervaren). Niet-ervaren beleggers dienen een toelatingskennistest, en simulatie te doorlopen. Je kunt ongeacht de uitslagen deelnemen. Niet-ervaren beleggers ontvangen daarnaast een bedenktermijn van vier dagen na hun investering. Als terugkerende investeerder zul je deze stappen soms ook moeten doorlopen voordat je opnieuw kunt investeren. Bekijk dit artikel voor meer informatie.

HOE KAN IK MEEDOEN?

Je kunt onbeperkt investeren in zonne-energie, er is geen maximum investeringsbedrag en investeren kan al vanaf 250 euro. Daarbij krijg jij jaarlijks een vaste rente van 6% en zorg je voor de benodigde versnelling van de transitie naar een duurzaam energiesysteem.

Als het project start kun je meedoen door bovenaan het investeringsbedrag te selecteren. Dat kan via de 'slider' of door het gewenste bedrag in te voeren. Wil je meer investeren dan jouw dagelijkse iDEAL limiet? Verhoog de limiet dan alvast. Bij bedragen vanaf €10.000 kun je ook voor bankoverschrijving kiezen.

Voor niet-ervaren beleggers volgt een korte toelatingskennistest en een simulatie. We willen dat iedereen met kennis van zaken investeert. Je kunt ongeacht de uitslag deelnemen, maar raden je aan professioneel advies in te winnen mocht je niet bekend zijn met de termen.

In de volgende stap controleer je het inschrijfformulier. Daarna volgt de betaling, dus vergeet je pinpas en Identifier niet. Je krijgt direct bevestiging van je deelname via e-mail. Na het investeren wordt om een kopie van je identiteitsbewijs gevraagd.

Je kunt gerust investeren, want het geld wordt gestort naar een betaalrekening op naam van de Uitgevende Instelling bij de betalingspartner van ZonnepanelenDelen, Mangopay. Door gebruik te maken van een dergelijke aparte betaalrekening staat het geld van de investeerder veilig tot de obligatielening gerealiseerd kan worden. Wordt het doelbedrag niet behaald? Dan krijg je de inleg weer netjes terug!

De projectdocumentatie staat bovenaan de projectpagina onder het kopje 'documentatie'.